keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

Ensimmäinen kuntoarvio

Tuttava kävi eilen tekemässä pientä kuntoarviota talolla. Iski vähän masentunut fiilis, vaikka sinänsä mitään uutta ei tullutkaan esille. Paitsi katto.

Katto on uusittu jokunen vuosi sitten, mutta huopakaton alle oli jätetty vanha pärekatto. Olisikohan haluttu säilyttää historiaa? Ei muuta ongelmaa, mutta homeinen katto tekee tietysti koko talosta asumiskelvottoman. Katto täytyy tehdä uusiksi. Pieni takaiskuhan se tässä konkurssissa on, mutta aina tuntuu tylsältä saada huonoja uutisia. Tosin saimme hyviäkin: ulkolaudoitus on hyvässä kunnossa, samoin ikkunapokat. Kumpikin tietää isoa säästöä.

Pienellä tutkimusretkellä "omassa" pihassa löysin ihanan, pienen niityn kieloja. Lannoitushan pihassa on ollut kunnossa. Talo on suojaisalla paikalla ja eilenkin kävi hassu sattumus, kun siinä ulkona palaveeratessamme pelmahti pihaan jostain aidan välistä eräs tuttu nuori neitonen asianaan pissahätä. Provinssilannoituksista nyt puhumattakaan.

(Minimaalisesta) stressistä huolimatta, olin taas äärimmäisen iloinen tullessani talon pihalle. Lempikohtani talossa on sisäänkäynnin  pyöristetyt kiviportaat. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti